Leren golfen met een beperking

Het is een geweldige manier om buiten te zijn, te sporten, vrienden te maken, terwijl het tegelijkertijd de mogelijkheid biedt voor persoonlijke uitdaging en groei. Er is geen reden waarom niet iedereen van de sport zou genieten, ook niet voor mensen met een beperking.

De golfsport is een van de weinige sporten waaraan mensen met een (zware) fysieke en/of verstandelijke beperking kunnen deelnemen. En hoewel dat niet per se het doel hoeft te zijn, ervaren veel van hen door het golfen een aanzienlijke verbetering van hun fysieke en mentale gezondheidstoestand.

Iedereen kan golf op zijn eigen niveau spelen. Per persoon kan gekeken worden met welke aanpassingen de sport beoefend kan worden. 

Golf is een sport voor iedereen. Ongeacht leeftijd, geslacht, of fysieke beperking.

Wil je graag golfen?

Heb je een beperking en wil je graag golfen? Dan ben je bij De Goese Golf aan het juiste adres. Bewegen heeft een positief effect op de conditie van het brein. Het zorgt voor een betere doorbloeding in de hersenen en bevordert de aanmaak van nieuwe hersencellen. En wij helpen jou daar graag bij.

pga-holland-logo-retina

Golf met een beperking

Het aantal gehandicapten en fysiek beperkten dat regelmatig golft is zeer beperkt in Nederland, Dat komt omdat de golfsport onvoldoende bekend is bij deze groepen als optie om te sporten. Een voorbeeld hiervan zijn patiënten met een niet aangeboren hersenletsel, die worden niet aangesproken door gehandicapten golf, maar hebben wel veel baat bij de golfsport als ondersteuning bij de revalidatie en het versterken van sociale contacten.

Het golfspel biedt de mogelijkheid om actief bezig te zijn in de buitenlucht, waarbij ontspannen bewegen wordt bevorderd en helpt om het lichaam weer beter onder controle te krijgen. Ook het sociale aspect wordt als positief ervaren.

Ook als je ADHD, autisme of een verstandelijke beperking hebt is leren golfen een goed idee. Op de golfbaan heb je namelijk veel minder prikkels dan bijvoorbeeld op een voetbalveld. Je bent lekker buiten in de natuur en je hebt alleen maar gras en bomen om je heen.

Wist u bijvoorbeeld dat golfen populair is bij mensen met Parkinson. Het stimuleert het concentratievermogen en de fijne motoriek. Het buiten zijn in de vaak prachtige natuur en de sociale contacten op de baan dragen nog verder bij aan het fysieke en mentale welzijn van Parkinson patiënten.

Events

Vrijwilligers

Iedere woensdag is er, onder begeleiding van bevlogen begeleiders, de mogelijkheid om mee te spelen op de Par-3 baan. Vanaf 13:00 ontvangen wij jou hier graag in onze brasserie.

Zaterdag 13 mei a.s. is er weer onze jaarlijkse open dag. Deze dag staat volledig in het teken van de mooie sport Golf en alle gezelligheid die erbij komt kijken. José Loomans, een PGA Golfprofessionals, die gespecialiseerd is in het lesgeven van ( aanstormende ) golfers met NAH, MS, Parkinson en amputatie verzorgt een korte presentatie en clinic. Enthousiast geworden?

De inzet van vrijwilligers is van grote waarde voor De Goese Golf en in het bijzonder voor het leren golfen met een beperking. Blij en trots zijn we dan ook op de vaste kern vrijwilligers die deze groep golfers door de baan begeleidt.

Natuurlijk kunnen zij en wij ook jouw hulp gebruiken tijdens deze golfdagen. Wil jij aansluiten bij de bestaande groep vrijwilligers en mensen met een beperking begeleiden tijdens de golfdagen op De Goese Golf? Dan kunt u met onderstaande knop uw gegevens achterlaten en dan nemen wij spoedig met u contact op.

Kom op, we gaan het gewoon proberen!

Kom gerust een keer kijken bij De Goese Golf. Je kunt gratis meekijken bij onze oefengroep of meteen een les volgen. Een begeleider meenemen is natuurlijk geen probleem! Iedere woensdag van 13.00 - 15.00 uur spelen wij op de Par-3 Oefenbaan Par-3. Laat je gegevens bij ons achter en wij nemen contact met jou op. Of kom gewoon langs, onze gastvrije vrijwilligers ontvangen jou met open armen.

Bel direct met ons

Klik op het icoontje

Stuur ons een e-mail

Klik op het icoontje

Whatsapp met ons

Klik op het icoontje

Geslacht