Kids Golf

Leren golfen bij De Goese Golf is gaaf, gezellig!
Als je golf op jonge leeftijd leert, heb je daarvan je hele leven profijt.

Wil jouw kind gaan golfen, maar heb je geen idee of het wel bij hem of haar past? Met vier simpele tips helpen we je graag op weg. Golf is leuk, ook voor kinderen. Zeker als ze het samen kunnen doen met leeftijdsgenootjes.
 
Je kent deze vooroordelen vast wel (of je hebt ze stiekem misschien zelf ook?): ‘Golf is duur en een elitesport’ of ‘voor oude mensen, dus het is saai’. Maar wat nu als jouw kind razend enthousiast thuiskomt met de woorden: “Mama, papa, ik wil op golf!” 
 
Dat is allang niet meer het geval! Steeds meer kinderen gaan golfen en vinden het geweldig. Je bent lekker buiten, samen met leeftijdsgenootjes en je bent fysiek en mentaal bezig. Golfen kun je alleen of samen spelen maar ook in teamverband tegen andere teams. Ga het gewoon eens proberen. De kans bestaat dat je voor een heel leven lang een geweldige sport kunnen beoefenen. 

Kids Club Events

Wij willen een aantrekkelijke club zijn voor zowel prestatiegerichte als recreatieve golfers in alle leeftijdsgroepen. 
Wij vinden het belangrijk dat de jeugd zich thuis kan voelen en zich vanuit dit gevoel met veel plezier kan ontwikkelen in de golfsport tot het voor hem/haar hoogst haalbare niveau.  

In vijf stappen naar Handicap 54

Voor de jeugdige golfers zijn er andere regels voor het halen van handicap 54. Het halen van handicap 54 is bij de jeugd onderverdeeld in 5 stappen. Bij elke stap hoort een te behalen tassenlabel; Par, Birdie, Eagle, Albatross (Golfbaanpermissie) en uiteindelijk handicap 54 (voorheen GVB). Elke stap heeft een aantal vereisten en vanaf tassenlabel Birdie zijn er ook bepaalde vaardigheden in de stap opgenomen. In de laatste stap wordt het golfregelexamen afgenomen en kan de jeugdgolfer een qualifying kaart over 9 holes lopen.

De jeugd volgt regellessen in de praktijk waarin de regelkennis in de praktijk wordt getest. Na het volgen van alle regellessen wordt er vanuit gegaan dat de jeugdgolfer geslaagd is voor het golfregelexamen. Als blijkt dat de regelkennis nog niet voldoende is, worden enkele herhalingslessen gegeven, totdat het niveau voldoende is.

Ook de jeugd loopt een qualifying kaart over 9 holes spelend met handicap 54. In deze ronde golf moeten tenminste 18 punten gehaald worden om het GVB-examen te halen. Deze qualifying kaart moet ondertekend worden door een marker met minimaal handicap 54, dit hoeft dus geen examinator te zijn. Sinds het verdwijnen van de Vaardigheidstest is het niet meer mogelijk het examen aan te passen aan de leeftijd van de golfer. Met de komst van de nieuwe kleuren tees kunnen jeugdgolfers vanaf forwards tees spelen. Bij het lopen van een qualifying kaart kunnen dit de rode en oranje tees zijn. Door een andere kleur te kiezen, is het mogelijk de moeilijkheidsgraad van de golfbaan aan te passen aan de jeugdgolfer.

Al deze stappen vinden plaats gedurende de reguliere golflessen en activiteiten bij De Goese Golf. Wil je dit proces versnellen dan zul je naast de lessen met regelmaat moeten komen oefenen.

Begin met de Driving Range

Het laatste wat je wilt doen is jouw kinderen kennis laten maken met golf met een volle 18 holes. De beste manier om te zorgen voor een leuke tijd is om langzaam te beginnen. Reserveer een plekje op de driving range en ga met jouw kinderen op pad. Neem de golfclubs mee, pak een mandje ballen, en laat de kinderen hun swing oefenen.  Maak je geen zorgen als ze niet meteen een perfecte swing hebben. Als ze eenmaal doorhebben hoe leuk het is, zul je regelmatig met ze kunnen oefenen.

Geef ze hun eigen uitrusting

Zodra jouw kinderen belangstelling voor de sport tonen, geef ze dan hun eigen uitrusting. Dit omvat clubs die geschikt zijn voor hun grootte en capaciteiten. Je wilt niet dat ze spelen met clubs die niet de juiste maat of gewicht voor hen.

Hou het leuk

Als je voor het eerst met jouw kinderen gaat golfen, zorg er dan voor dat je het leuk houdt. Ga je gang en houd het spel competitief met je vrienden – en golfmaatjes – maar vermijd competitie wanneer je met je kinderen speelt. Dit is vooral belangrijk als ze net beginnen met het spel. De druk om te concurreren kan ervoor zorgen dat kinderen hun interesse in een sport verliezen, zelfs als het een sport is die ze leuk vinden. Probeer de wedstrijden op par 3-niveau te houden totdat de kinderen het spel onder de knie hebben. 

Golf is de ideale sport en de golfclub is de perfecte plek voor de hele familie.

Drie manieren om jouw kind nog enthousiaster te maken voor golf.

Spelenderwijs leren golfen in groepsverband onder begeleiding.

Bij De Goese Golf kunnen kinderen vanaf ongeveer 6 jaar oud spelenderwijs leren golfen. Dit programma bestaat uit groepslessen, 10 lessen voor de zomervakantie en 10 lessen na de zomervakantie, en ook activiteiten. Bij deze activiteiten speelt vaak golf de hoofdrol maar we doen ook andere leuke dingen zoals knutselen, pepernoten maken en nog veel meer.

Lessen voor de vakantie
Lessen na de vakantie

Zondag 7 april

Zondag 14 april

Zondag 5 mei

Zondag 12 mei

Zondag 26 mei

Zondag 2 juni

Zondag 9 juni

Zondag 16 juni

Zondag 30 juni

Zondag 7 juli

 

Zondag 25 augustus

Zondag 8 september

Zondag 15 september

Zondag 22 september

Zondag 29 september

Zondag 6 oktober

Zondag 13 oktober

Zondag 20 oktober

Zondag 3 november

Zondag 10 november

 

Kids Club Junior Golfset

Vaak worden er vragen gesteld hoe duur golf nou eigenlijk is voor kinderen en wat er nodig is om te beginnen. Als je begint met paardrijden hoef je ook geen paard te kopen, maar kun je ook voor een paard zorgen. In golf zijn er ook vaak materialen te leen of te huur. Kinderen groeien als kool, maar koop geen clubs op de groei. Pas het materiaal aan op het kind en niet andersom. Kinderen groeien snel en als je dan steeds een golfset op maat moet kopen, kan dat aardig in centen oplopen. Daarom hebben wij een inwisselprogramma voor de Kids Club.

Bij inlevering van jouw Wilson Junior golfset ontvang jij een cadeaubon van € 50 voor de aanschaf van jouw volgende golfset.
Elk jaar aan het begin van het lestraject geven wij aan de kids die het lestraject volgen een bagtag voor aan de golftas.

Rinus rond

Rinus Blankers

Golfleraar

Joop Rond

Joop Mailuhu

Coach

Leen Rond

Leen de Rijder

Coach