Zomeravond Wandeling

Wandelen is gezond en dat doen we eigenlijk te weinig. Doe mee met dé Zomeravond Wandeling bij De Goese Golf.

Samen met een aantal échte Goese ondernemers is het initiatief ontstaan voor De Goese Zomeravond Wandeling. Een wandeling van 6,5 kilometer in een prachtige natuurgebied met mooie vergezichten. Normaliter is de golfbaan alleen toegankelijk voor golfende bezoekers maar daar komt nu verandering in! Op de langste dag van het jaar, 21 juni 2024, is De Goese Zomeravond Wandeling.

Volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen moeten we dagelijks een half uur matig intensief bewegen. Van heel rustig wandelen gaat je conditie niet heel erg vooruit, omdat je je hart en longen dan te weinig gebuikt. Wandel je echter in een stevig tempo waarbij je hartslag stijgt en je sneller gaat ademhalen, dan train je je conditie. Uiteindelijk wordt je hart hierdoor sterker en dit heeft een positief effect op je bloeddruk en je bloedvaten. Hierdoor neemt de kans op hart- en vaatziekten af. Tijdens het wandelen train je ook je longcapaciteit om zuurstof goed op te nemen en te transporteren via je hart en bloedvaten.

Wandelen is een goede manier om op gewicht te blijven of om gewicht kwijt te raken. Wandelen kun je relatief (bijvoorbeeld vergeleken met hardlopen) lang volhouden en op die manier kun je veel energie verbruiken. Bovendien verbrand je tijdens wandelen relatief veel vet. Uiteraard moet je om van wandelen af te vallen ook rekening houden met je energie-inname. Wandelen heeft als voordeel dat het een weinig blessuregevoelige sport is. Intensief sporten is niet voor iedereen met overgewicht haalbaar en verstandig.

Het parcours

Twee routes

Er zijn twee routes beschikbaar. De langste is ruim 6 kilometer en er is een route voor met de kids van 3 kilometer.

Tijden

De wandeling start om 19:00 uur en u kunt starten tot 20:00 uur. Na afloop bent u meer dan welkom in het restaurant. Natuurlijk zenden wij ook het EK uit op televisie.

Startpunt

Het startpunt is De Goese Golf op de Krukweg 31 in Goes. Er is volop gratis parkeergelegenheid voor de auto en de fiets.

Unieke locatie

De Goese Golf is een ruime parkbaan die normaliter alleen toegankelijk is voor golfende bezoekers. De locatie trekt jaarlijks vele golfliefhebbers uit heel Nederland maar ook uit onder andere België en Duitsland. Dit bijna 80 hectare Zeeuwse natuurpark ligt op nog geen kilometer van de het grootste Nationaal Park van Nederland: Nationaal Park Oosterschelde. Mede daardoor wordt de golfbaan bezocht door vele watervogels. Zo is er onder andere een heel grote populatie aalscholvers.

Sinds 2022 is het op één dag in het jaar dus mogelijk om de golfbaan als “niet-golfende” bezoeker te komen bekijken. In 2022 kwamen hier 160 wandel-en natuurliefhebbers al van genieten en daarom doen we dit in 2013 nogmaals.

Initiatief van

De Zomeravond Wandeling is een initiatief van Innovate Personal Training en De Goese Golf. Bij beide ondernemingen speelt een gezonde levensstijl een belangrijk rol. Innovate Personal Training is dé specialist op het gebied van personal training en zet zich in om zoveel mogelijk mensen in Goes in beweging te krijgen. De persoonlijk aanpak zorgt ervoor dat opgeven geen optie is. De Goese Golf is dé plek in Zeeland om te genieten van het golfspel of om te leren golfen. Vele denken dat golfen geen sport is, niets is minder waar. Golfen is gezond op fysiek en mentaal vlak.

Wil jij als Goese/Zeeuwse ondernemer hier ook een steentje aan bijdragen? Dan komen wij graag met jou in contact. 

Partners van De Goese Zomeravond Wandeling

Aanmelden

Inschrijving 2024

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws!

Met een abonnement bij De Goese Golf ontvang je uiteraard als eerste het laatste nieuws. Toch organiseren wij ook volop activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. En in sommige gevallen heeft het niets te maken met golf maar gaat het juist over eten & drinken, feesten & partijen en volop andere activiteiten. Wil jij niets missen? Vul dan onderstaand formulier in.

Geslacht